Mordförsök nära Thuleparken i Gnesta

Gnesta
Polisen fick in flera samtal om ett bråk under söndagskvällen. En man är förd till sjukhus med sårskador.

Klockan var strax innan 22 när polisen larmades av flera vittnen som sett bråket i närheten av Torggatan i Gnesta. Flera polispatruller åkte till platsen och hittade en man i 40-årsåldern med en sårskada i ryggen.

– Han har blivit skadad av ett vasst föremål och har förts till sjukhus. Jag vet inte hur allvarliga skador mannen fått men vi utreder händelsen som ett mordförsök, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl hos polisen.

En person greps efter att en hundpatrull lett utredningen fram till en trappuppgång där en tidigare känd man bodde.

– Vi har en hel del vittnesuppgifter från bråket och har bland annat fått ett förnamn på den vi misstänker vara gärningsman. Han stämmer också in på signalementet, sade Torbjörn Lindqvist, under ett tidigt skede av utredningen.

Men ganska snart under kvällen och natten så framkom nya uppgifter som gjorde att polisen fått intresse för en annan man som har samma namn.

– Vi letar efter honom, han är efterlyst. Den gripne mannen släppte vi ganska snart och utredningen kommer att fortsätta under natten, säger Torbjörn Lindqvist.

Platsen avspärrades så att polisen tekniker kunder göra en brottsplatsundersökning.

Det här är andra gången på kort tid som en polisanmälan om mordförsök upprättas i Gnesta. För bara en dryg vecka sedan blev en person attackerad med en yxa i ett bostadsområde i Gnesta.

Artikeln kan komma att uppdateras.