Helikopter cirkulerar i Gnesta.

Kvinnan återfunnen efter stort sökpådrag

Gnesta
annons

Polisen sökte en kvinna i 20-årsåldern som försvann från sina föräldrars hus i Gnesta natten till söndag. Missingpeople och hemvärnet var involverade i sökandet. Nu är kvinnan återfunnen.

"Eftersöket är nu avslutat och Caroline är återfunnen och förd till sjukhus. Vi vill passa på att tacka er alla för ert engagemang och de som hjälpt till så att det fått ett lyckligt slut", skriver polisinsatschef Michael Högdahl på Polisen Gnestas Facebooksida.

Kvinnan hittades i skogen, i närheten av ett motionsspår i södra Gnesta. Hon var vid liv men nedkyld och fördes till Nyköpings lasarett.

– Det finns ingen misstanke om brott, säger vakthavande befäl, Göran Risberg, Sörmlandspolisen.

Kvinnan försvann från sina föräldrars hus i Gnesta natten till söndag. På grund av hennes sjukdomsbild var det viktigt att hon hittades så fort som möjligt, meddelade polisen.

Hundpatruller och helikoptrar sökte av ett skogsområde söder om Gnesta där de trodde att kvinnan befann sig. Polisen kontaktade även Försvarsmakten och hemvärnet.

Tidigare i dag sa polisen:

— Vi har lagt ut information lokalt på Facebook eftersom vi hoppas på att få in iakttagelser. Än så länge har vi inte fått in några tips, säger Urban Nordqvist.

Flera privatpersoner som såg polisens efterlysning erbjöd sig Facebook att hjälpa till i sökandet efter kvinnan. I en kommentar sa Urban Nordqvist:

"Tacksam för era erbjudanden men just nu är vi intresserade av era iakttagelser! I nuläget måste vi förlita oss på polisens resurser vad gäller spårsök och polishundar är inkopplade!"

Under söndagen anordnade Missing people en skallgång efter kvinnan som startade 15.30 vid Hagstumosse.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

GnestaBlåljus polis
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka