"Ska man bryta ensamhet måste man ha en mötesplats, och det är det här", säger Jan Ancker, SPF:s ordförande i Gnesta. Foto:

Powerhuset ska bli en mötesplats

Gnesta

Det var idel glada miner när kommunen, SPF och PRO invigde Powerhuset på måndagen. Förhoppningen är att lokalen ska bli en mötesplats för Gnestas seniorer, särskilt de som känner sig lite ensamma.

I två år har det så kallade Powerhuset, som bland annat inhyst kommunens dagliga verksamhet tidigare, stått tomt. Tidigare i år köpte kommunen huset av GFAB, med syftet att hyra ut lokalerna till seniorföreningarna SPF och PRO.

Efter en tids renoveringar och möblering är Powerhuset nu redo för nytt bruk.

– För mig är det här glädjens, framtidens och samverkans dag, säger Jan Ancker, ordförande i SPF Gnesta, strax innan han "klipper" bandet tillsammans med sin motsvarighet i PRO Margareta Bergdahl, och kommunen.

Invigningen gick under parollen "aldrig ensam i Gnesta". Tanken är att Powerhuset ska bli en mötesplats för äldre.

– Det är verkligen en glädjens dag. Det här har varit en dröm under alla år som jag jobbat som socialarbetare, säger Ann Malmström, chef för vuxen- och omsorgsförvaltningen.

PRO och SPF, som båda flyttar in sina kanslier i Powerhuset, har historiskt sett representerat äldre från arbetarrörelsen respektive borgerligheten. Men i Gnesta tycks den sista stridsyxan vara begravd sedan länge, mycket tack vare god personkemi mellan föreningarna.

– Vi har väldigt roligt ihop, konstaterar Margareta Bergdahl.

PRO har flyttat delar av sin massiva samling snickeriverktyg och -maskiner, från sina gamla lokaler till Powerhusets källare. Foto:

I huset finns en samlingslokal som rymmer omkring 70 personer, och bridgeklubben har redan hyrt in sig. I källaren finns en gammal teaterscen, och ett utrymme som ska bli en snickeriverkstad.

Kommunens anhörigkonsulent har också flyttat hit från Träffpunkten.

– Vad kunde vara ett bättre namn än Powerhuset? För det är vad som kommer finnas här: mycket kraft, säger Ingrid Jerneborg Glimne (M).

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gnesta kommunPROGnestaPensionärSeniorer
Relaterat