Skolanställd avstängd under polisutredning

Gnesta

En anställd på en skola i Gnesta är avstängd från sin tjänst efter att ha polisanmälts för olaga hot mot en elev.

Bakgrunden är två anmälningar, först till polisen och därefter till Skolinspektionen. Den senare fick in en anmälan den 12 januari. Anmälaren tyckte att skolan inte hade vidtagit tillräckliga åtgärder efter den polisanmälan som gjorts några dagar tidigare.

Enligt anmälaren ska den anställde ha stängt in sig med en elev i ett klassrum. Därefter ska personen ha frågat om det var eleven som hade polisanmält en anhörig till den anställde, eller vem som gjort anmälan.

Den anställde ska också ha sagt att en husrannsakan hade utförts mot den anhörige, som ska vara misstänkt för narkotikarelaterat brott. I en mobiltelefon som polisen beslagtagit fanns en mängd telefonnummer till "väldigt, väldigt kriminella personer", ska den anställde ha sagt och att om dessa personer skulle få veta vem som anmält familjen skulle den personen få leva under hemlig identitet.

Anmälaren hävdar att eleven känt sig dödshotad.

Rektorn för skolan säger till SN att skolledningen har vidtagit åtgärder genom att stänga av den anställde från sin tjänst under tiden som utredning pågår. Rektorn vill inte ge några övriga kommentarer i ärendet, eller över huvud taget spekulera i ärendet.

Skolinspektionen har beslutat att en utredning ska genomföras på huvudmannanivå och att kommunen ska ta kontakt med anmälaren och redovisa utredningsresultatet.

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gnesta kommunBrottKrimskola och utbildning
Relaterat