• Niondeklassaren Julia framförde stämningsfullt låten Cherry Wine av Hozier inför klasskramrater och vuxna åhörare . Foto:
  • Efter ceremonin i kyrkan så for eleverna vidare tillbaks till Frejaskolan där de bland annat bjöds på den traditionsenliga avslutningslunchen. Foto:
  • "Det är både skönt och sorgligt " konstaterade Isabelle Ivanowski som ska sommarjobba därefter åker hon till England för att plugga. Foto:
1/

Musik och stipendier på Frejaskolans avslutning

GNESTA
annons

Frejaskolans niondeklassare hade som traditionen bjuder sin avslutning i Frustuna kyrka i Gnesta - dock utan präst.

Kyrkklockorna ringde in och diakon Micke Sandin hälsade alla välkomna. På bänkarna i Frustuna kyrka satt nästan fler föräldrar, släktingar och vänner än elever denna alldeles "vanliga men speciella dag", som Reino Dahl, rektor för Frejaskolan uttryckte det.

Förutom allsången till de traditionella psalmerna I denna ljuva sommartid, Den blomstertid nu kommer och visan Nu grönskar det så bjöd även elever och lärare på egenhändigt framförd sång och musik. En vacker och värdig inramning till ett avslut där flera av de medverkande kanske inte ses igen.

– För mig som rektor så är det högtidigt och en väldigt speciellt känsla, eftersom jag kanske inte kommer att möta en del av eleverna mer, säger rektor Reino Dahl.

Organisationen Företagarna passade även på att dela ut stipendium på 1 000 kronor var till flitigaste eleven Johanna Andersson Wred samt den elev som kämpat mest för att höja sina betyg, Eliott Engstrand.

– Visst är det ett vackert och högtidligt rum att ha avslutningar i. Att det inte finns någon präst är inte något medvetet val från vår sida, säger rektorn.

Efter den traditionella avslutningsceremonin så väntade två bussar som tog eleverna tillbaks till Frejaskolan där det även bjöds på avslutningslunch innan de kunde springa ut till ett långt sommarlov.

Å andra sidan hade de flesta niondeklassare som SN hann tala med redan fixat ett sommarjobb och gjort upp planer för höstens gymnasiestudier.

– Jag ska gå på Kungsstensgymnasiet i höst, konstaterade en glad Rebecka Gårdman innan hon klev på bussen.

Läs mer om dessa ämnen

SkolavslutningGnesta kommunFrejaskolan
annons

Mest delat denna vecka