Ståupparen Eric Löwenthal bjuder Gnestaborna på humor och allvar.

Skrattshow: I den heliga Försäkringskassans namn

Gnesta
annons

I oktober bjuds det på skratt då den kritikerrosade showen Fadern, sonen och den heliga Försäkringskassans namn visas för alla intresserade - helt gratis.

Sedan 2014 har ståupparen Eric Löventhal spelat sin föreställning om hur han själv och hans funktionshindrade son ofta bemöts med fördomar och okunskap.

Det är framför allt en show byggd på hans egens och sonens kamp mot kommunala nedskärningar och Försäkringskassans rigida regelsystem.

Förutom rädsla och okunskap, så är dumhet det som Eric Löventhal vill ge sig på med föreställningen.

– Tyvärr är ju dumheten en lurigare motståndare än främmande agenter och rymdvarelser. Försök själv att lägga nacksving på en fördom. Att däremot dra ner brallorna på dumheten är både roligt och effektivt, menar han.

Gnesta/Trosa - God man och förvaltarförening står bakom initiativet och har även sökt stöd (5 000 kronor) från bland annat kommunen för att kunna visa showen gratis, berättar ordförande Ingrid Gullerström.

– Eric skildrar humoristiskt ett allvarligt och angeläget ämne. Vi bjuder in alla som har god man- och förvaltaruppdrag, personal inom vård, skola och omsorg. Men alla anhöriga, föräldrar och andra intresserade är naturligtvis välkomna.

Föreställningen Fadern, sonen och den heliga Försäkringskassans namn visas 11 oktober på Elektron i Gnesta.

Läs mer om dessa ämnen

Kultur
annons

Mest delat denna vecka