Oscari Mikkola och Noah Olsson är kompisar på förskolan men även i ishallen. Foto:

Svalkande hockeyläger lockar i sommarvärmen

GNESTA

Utomhus är det 24 grader men i ishallen där fyråriga Noah och femåriga Oscari glider fram på isen så är det betydligt svalare. Bägge har under en vecka deltagit i Gnesta Bluewings hockeyläger tillsammans med ett 50-tal andra barn.

I ishallen så har kanslisten Sandra Lindroth redan fixat i ordning smoothies och ställt fram morgonens första mellanmål för de yngsta deltagarna, som varit ute på isen sedan morgonen.

– Det är så kul det här. Helt fantastiskt att så många vuxna ställer upp och deltar ideellt. Jag tror att det är nästan 15 pers här och för en del är det ju till och med sista semesterveckan, säger hon och ställer ut ett gäng brödpåsar.

– En tjej är även med på lägret men hon är lite äldre och de spelarna börjar lite senare.

Dagen till ära så sjunger alla killarna Ja må hon leva när de kommer upp från hockeyrinken eftersom Sandra fyller år i dag.

Efter morgonens träning sitter mellanmålet bra i magen, tycker killarna. Foto:

Oscari Mikkonen och Noah Olsson är yngst i laget men de vet redan att de gillar denna idrott.

– Jag ska bli back och försvara pucken.

– Då kommer du inte göra mål. Det vill jag.

Hjälptränarna Leo, Tim och Oskar som i vanliga fall spelar i bland annat a-laget och med 18-åringarna tycker det är självklart att hugga i och hjälpa till under hockeylägret.

Det har varit fyspass och en del lekar med de yngre men framför allt åtskilliga timmar på isen.

– Jag har faktiskt jätteont i vristen men det är en kul kickoff inför säsongen i alla fall, säger en av killarna.

Lek och allvar resulterar i ett äkta intresse för sporten. Säsongen inleds nu och pågår fram till i slutet av mars. Foto:

Ordförande i Gnesta IK Markus Sundsgård och Peo Thyrén, ungdomsansvarig, konstaterar att lägerverksamheten är viktig för att locka till sig nya medlemmar men även för själva klubben.

– Vi lånar ut utrustning för den som behöver och kan faktiskt säga att det är billigt att spela ishockey i Gnesta jämfört med andra klubbar i Sverige.

– Det vi brottas med i dag är framför allt att locka fler unga att idrotta. Det finns ju siffror som visar att 3 av 10 unga inte idrottar. Den nöten måste vi knäcka, menar de bägge ledarna.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gnesta IKGnestaIshallenSportIshockey
Relaterat