Anja Probst, dramapedagog på kulturskolan i Gnesta. Foto:

Teaterfestival med djur och spökslott

Gnesta

På lördagen kliver kulturskolans elever upp på Elektrons scen och spelar sina pjäser, och det bjuds på både lyckliga och olyckliga slut.

Det är 40 barn i blandade åldrar, från låg- till högstadiet, som nu är redo att visa de pjäser som man har jobbat med det senaste året.

Drama- och teaterpedagogerna Anja Probst och Louise Jervfors Turner har skrivit manus till fyra pjäser, baserade på barnens egna idéer.

— Varje pjäs har sitt eget tema och berättelse. De yngsta barnen har en föreställning som heter "Djuren som tappade bort sig", som handlar om vänskap och att hjälpa varandra, berättar Anja Probst.

En av de andra pjäserna heter "Spökslottet", och handlar om ett slott som kommunen vill riva. Anja Probst avslöjar redan nu att man inte ska förvänta sig något lyckligt slut.

— Alla dör på slutet. Det var barnen som gärna ville ha ett olyckligt slut, för de tycker att alla sagor alltid har lyckliga slut.

Är ni taggade inför festivalen?

— Det ska bil kul, det är alltid roligt när alla kommer och tittar. Förra året var det nästan fullsatt. Barnen lever verkligen upp och växer väldigt mycket av att få stå på scen, säger Anja Probst.

Läs mer om dessa ämnen

GnestaKulturskolan