Två nya förskolor – allt stämde i Trosa

Trosa/Gnesta

Helianthus ska bygga två förskolor i Trosa. Solveig Sunnebo förklarar varför, och avslöjar att det även finns ett intresse för att etablera sig i Gnesta.

Tidigare i år rapporterade SN om att företaget Helianthus, som driver ett 15-tal förskolor i Mellansverige, har kommit överens med Trosa komun om en etablering av två nya förskolor.

Solveig Sunnebo startade företaget 2002, men sålde det förra året till den norska koncernen Läringsverkstedet, och jobbar nu som konsult med att hitta nya etableringsmöjligheter.

– Jag tillhörde de i välfärdsbranschen som tog debatten långt mer än vad de stora drakarna gjorde. Det var ganska tärande, jag orkade inte det, säger hon.

Sunnebo berättar att det finns vissa kriterier hon letar efter i kommunerna. Det ska vara en expansiv kommun med växande befolkning och det ska finnas en positiv inställning till att ta emot privata alternativ.

– När det gällde Trosa så stämde alla de parametrarna in.

Dessutom ska det finnas en "intressant ersättningsmodell".

– Då menar jag inte att man ska kunna skära guld med täljkniv. Man ska kunna leverera en bra förskola. Debatten har varit helt absurd, våra vinster låg mellan två och fyra procent.

Har du ingen förståelse för att det sticker i ögonen på vissa, att göra vinst på skattepengar?

– Nej det har jag faktiskt inte, det visar bara på en enorm okunskap.

Hon avslöjar också att det finns ett stående intresse för en etablering i Gnesta, men Helianthus har inte hittat någon passande tomt än.

– Det finns en stor potential i Gnesta, som växer och expanderar rejält efter att ha legat lite i efterkant tidigare, säger Solveig Sunnebo.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gnesta kommunTrosa kommunFörskolaSkola
Relaterat