Foto:

Önskemålet från pendlaren: "Mer öppet på kvällar och helger"

GNESTA

Erik Sandqvist anser att butiker och kaféer i Gnesta bör bli tillgängligare. – Håll mer öppet på kvällar och helger. Det skulle gynna handeln, menar Erik.

Erik Sandqvist är en av många Gnestabor som arbetspendlar. Under vardagarna jobbar han på Scania i Södertälje så efter arbetsdagens slut är de flesta butiker hemma i Gnesta stängda.

– Matbutikerna har bra öppettider men de andra affärerna stänger ju innan man kommer hem från jobbet. Varför inte hålla öppet lite längre på kvällarna? Jag är övertygad om att Gnestahandlarna skulle tjäna på det, menar Erik som tillsammans med sin hustru alltid försöker handla det mesta lokalt.

"Under några år jobbade jag i Argentina och där var det kvällsöppet. Varför inte pröva även här? Jag tror det skulle gynna handlarna" säger Erik Sandqvist. Foto:

Han har även pratat med några handlare om generösare öppettider men dessa menar att det inte fungerat när de testat.

– Samtidigt vet jag ju att många med oss gärna ligger och drar sig på helgerna, kanske löser melodikrysset, så när vi tar en tur ner vid 14-tiden när man börjar bli hungrig så inser vi att vi får ta oss till Nyköping i stället för att allt är stängt här hemma, säger Erik som är övertygad om att han talar för flera Gnestabor.

Peter Svensson, som tillsammans med Birgitta driver café Gustafsvik i Gnesta, instämmer till viss del i kritiken.

– Man ska vara medveten om att minsta lilla förändring tar en evighet innan den sätter sig. Utsocknes hittar oftast fram men det är värre för Gnestaborna att komma ihåg, säger Peter vars café har öppet fem dagar i veckan men efter midsommar håller öppet alla veckodagar fram till klockan 16.

Enligt Peter Svensson tog det initialt tid för kunderna att komma ihåg Gustafsviks utökade öppettider.

– Så det gäller för oss företagare att ha is imagen och inte planera för kortsiktigt. Det tar lite tid innan det sätter sig så man får räkna med lite tapp inledningsvis, säger Peter samtidigt som han är medveten om att det kanske finns vissa fördelar med just söndagsöppna fik.

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

GnestaEkonomi/FöretagHandelNäringsliv
Relaterat