Är det landstingsdirektören vi ska rösta på 2018?

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Landstinget Vi var nog flera som höjde på ögonbrynen när landstingsdirektören 2017-06-09 gick ut i SN debatt och försökte försvara dubbla avtal till nära kollegor.

Nu hade avtalen kritiserats av bland annat oppositionen så då blir det extra tydligt med tystnaden från majoriteten. Är det så att även politiken hanteras av tjänstemän i landstinget Sörmland?

Brist på personal brukar vara det politiska argumentet till att vårdavdelningar hålls stängda. Är personalpolitik och arbetsmiljö inte är ett politiskt ansvar lär inte politikerna lösa vårdkrisen.

Vi betalar arvoden till ganska många heltidspolitiker och ­politiska sekreterare och en ­naturlig fråga blir vad gör de mer än att fatta beslut någon gång i veckan eller månaden, med uppehåll för ett långt sommarlov.

Vem är det som styr och ­leder Landstinget Sörmland? Den frågan behöver nog klaras ut innan politikerna håller sina torgmöten med ballonger och fina ord 2018.

Björn Wadström

Läs mer om dessa ämnen

Insändare
annons

Mest delat denna vecka