"Bara ett sätt för dig att ge dig på oss"

Benita Vikström (S), till höger, vill inte ha en debatt med Dag Bergentoft (M) på Järntorget angående de kommunala bolagen. Arkivfoto

Benita Vikström (S), till höger, vill inte ha en debatt med Dag Bergentoft (M) på Järntorget angående de kommunala bolagen. Arkivfoto

Foto: Peter Alexis

Insändare2022-09-07 22:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nej tack! Det enda en debatt på Järntorget skulle leda till är att vi konstaterar att vi är djupt oeniga. Det vet vi redan. Det är fler som läser SN:s insändarsidor än som kommer att lyssna på oss på Järntorget. Däremot blir jag upprörd över ditt påhopp om att ”sossarna vill värna sina arvoden och att styrelserna ska vara stora”

Vad vet du om det? Det är ju bara ett sätt för dig att ge dig på oss för att locka väljare. Det är riktigt dåligt och det är väl sånt man tar till när argumenten tryter.

Att vi har styrelser som består av sju ordinarie och sju suppleanter i varje bolag beror på att de små partierna historiskt velat ha inflytande. Med fler platser får inte bara det ledande partiet plats. Det är viktigt för att många ska ha insyn och kunna vara med och påverka. Det är kommunala bolag som styrs av kommunfullmäktige. I din värld ska styrelserna vara små och ”ha hög kompetens”. Det har vi redan i dag. Ni Moderater har ju valt era egna företrädare i styrelserna. Jag antar att ni valt dem för att de har hög kompetens.

Så, vi fortsätter att vara oeniga.