Konsten att inte angöra en brygga

"Lägg omedelbart till Nilles hållplats på turerna" skriver insändarskribenten.

"Lägg omedelbart till Nilles hållplats på turerna" skriver insändarskribenten.

Foto: Alex Rodriguez

Insändare2024-02-15 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

"Nille på Ringsö", en numer välkänd och omtyckt profil, har mist sin möjlighet till kontakt med fastlandet genom att ansvariga tagit beslut att inte angöra hans brygga. Ett helt nytt beslut inför innevarande säsong. "Vaffö gör di på detta viset?"

Sörmlandstrafiken har fått regionens uppdrag att ombesörja båt- och svävartrafik för de bofasta i skärgården.Vad jag förstår är detta inget nytt. Det som är nytt är att de tagit bort Nilles hållplats. Är det ett byråkratiskt misstag eller ett medvetet beslut.

När det kommer till SN:s kännedom och de frågar om anledningen. Vad händer? Jo, istället för att direkt ta ansvar för sitt felaktiga beslut, så skickar de fram sin "kommunikatör". En "kommunikatörs främsta uppgift, tycks det, är att lägga ut dimridåer och lägga över ansvaret till den som påpekat felaktigheten. En urgammal strategi: "Skjut budbäraren".

Enligt kommunikatören har Nille inte gett dem tillstånd att lägga till vid hans brygga. Vafalls! I en tvättäkta superbyråkrats huvud är det ju alltid någon eller några vanliga medborgares ansvar. Nånannanismen är i högsäte!

En enkel akut lösning: Lägg omedelbart till Nilles hållplats på turerna. Till nästa säsong: Jag erbjuder mig att, helt kostnadsfritt, lägga en fungerande turlista.