Har reseplaneraren fått blackout?

"Har ni ens tittat på turlistan", skriver insändarskribenten.

"Har ni ens tittat på turlistan", skriver insändarskribenten.

Foto: Henrik Norling

Insändare2022-08-30 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I SN 22/8 slår sig Sörmlandstrafiken för bröstet och berömmer sig själva för hur den nya bussdragningen genom Brandkärr "Når fler passagerare".

I vilket universum denna tolkning stämmer är en gåta, men det är någon planet långt från vår galax i alla fall. Ortvägen med omnejd erbjuds en service som marginellt överskrider den som gällde för den sörmländska landsbygden för 75 år sedan, när det gick en buss om dagen där. Tre bussar om dagen är ju så mycket mer generöst, och du måste åka mellan klockan 9 och 13. På vilket sätt är detta en service att skryta med? Har ni ens tittat på turlistan?

Och när går egentligen bussen? Går in i reseplaneraren och väljer en resa från hållplats Brandkärrsvägen, en av hållplatserna i nya bussträckningen, till Nyköpings bussterminal, idag 22 augusti klockan 7.50. Det går en enda buss idag, klockan 8.07, som inkluderar ett bussbyte vid Hjortensbergsbadet. Förra veckan föreslogs jag en fyra timmars nöjesresa för samma sträcka med tre helknasiga bussbyten.

Linje 2 existerar inte i reseplaneraren, verkar det som. Därmed antar jag antar Brandkärrsborna får gissa sig till när bussen går.

Det är faktiskt oacceptabelt att reseplaneraren fått en blackout vad gäller Brandkärr, men visar ju att Sörmlandstrafiken komplett ignorerar denna stadsdel.