Hur kan SD svänga hur som helst kring samarbeten?

Insändare2018-05-03 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Politik Om jag inte minns fel så står Vänsterpartiet för en rättvis fördelningspolitik där alla människor ska ha rätt till samma möjligheter i samhället vad beträffar t ex välfärd, utbildning samt möjlighet att välja sitt liv efter sina förutsättningar, möjligheter och behov. Precis som Socialdemokraterna är de emot obegränsade vinster i vår gemensamma välfärd och vill att våra skattepengar ska gå till våra gemensamma behov i vår gemensamma välfärd. Vänsterpartiet vill tillsammans med Socialdemokraterna att de som har den största förmögenheten också ska bidra mest till vår gemensamma välfärd via våra skattepengar så att vi gemensamt tar ansvar och visar solidaritet med de som behöver vårt stöd mest. Att ständigt kalla Vänsterpartiet för kommunister och att använda sig av ett historiskt perspektiv i en retorik fylld av hat och nedlåtande kommentarer passar illa 2018 av ett parti som 2018 ständigt rensar ut personer med nazistiska kopplingar.

Nu vill tydligen Åkesson avgå för att partiet ska bli ”rumsrent” och få vara med och bestämma i regeringen, att fler partier ska tycka om dem och se dem med andra ögon. Åkesson kan även tänka sig att samarbeta med Socialdemokraterna i regeringen och då undrar man vad som händer. Under valrörelsen tryckte samma parti upp tröjor med texten ”Stoppa Sosseriet” och man såg inte på Socialdemokraterna med blida ögon direkt. Hur kan detta parti svänga hur som helst och tänka sig att samarbeta med vilket parti som helst utifrån det som händer för dagen och vad som passar deras egen syften?

Jag undrar också när de kommer med konkreta exempel på hur den förändring som de så gärna vill se i Sverige ska se ut och inte ständigt uttrycker sitt missnöje eller till exempel kallar Vänsterpartiet för kommunister som verkar vara ett nytt drag att söndra och härska. Det börjar bli dags att visa Sveriges befolkning hur er politik ser ut på det konkreta planet och ta ansvar för den riktning ni vill ta i svensk politik, att visa ödmjukhet och respekt i samtliga frågor.

Annelie Danling Brash

Läs mer om