Kejsarens nya kläder

Nu vill de röda kejsarna i Oxelösund, (S+V), göra lite grann likadant. De vill skaffa fina, nya, ”magiska” kläder. De ska bygga en kommunal restaurang. Skriver Göran Bernhardsson, KD.

Nu vill de röda kejsarna i Oxelösund, (S+V), göra lite grann likadant. De vill skaffa fina, nya, ”magiska” kläder. De ska bygga en kommunal restaurang. Skriver Göran Bernhardsson, KD.

Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Insändare2021-05-25 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kejsaren är naken!
Sagan om Kejsarens nya kläder är en sedelärande historia som är lika aktuell idag som när den skrevs. Kejsaren blir lurad av ett par bedragare att de kan sy nya kläder till kejsaren. Dyrt kommer det att bli förstås, men magiskt bra ska det bli. De säger att de ska använda ett magiskt tyg som gör att mindre begåvade personer inte kan se det. Dyrt blir det också och i sagan begär bedragarna hela tiden mer pengar, mer silke och mer guld som de skulle använda till vävnaden. 

I själva verket använder de inget tyg alls, men eftersom ingen vill framstå som mindre begåvad låtsas alla som att de ser "kläderna", och kejsaren vandrar omkring naken. Alla kan se att kejsaren är naken, men ingen säger något. Till slut utropar dock ett barn: "Han har ju inga kläder på sig!" 

Nu vill de röda kejsarna i Oxelösund, (S+V), göra lite grann likadant. De vill skaffa fina, nya, ”magiska” kläder. De ska bygga en kommunal restaurang. Den kostar minst 20 miljoner kronor. De pengarna har inte kommunen så de får låna i banken. Våra skatter ska sedan subventionera hyran i många år framöver. Troligen kan ju ingen krögare betala ens hälften av hyran, så vi får lägga till av barnens och de gamlas pengar. Restaurang Läget blir säkert ”magiskt” fin, men ”magiskt” dyr lång tid framöver förstås!


Ett kejserligt monument som ett barn kan se är en heltokig prioritering. Vården och skolan och omsorgen går i trasiga och gamla kläder. Barnens pengar går till bygget, de äldres pengar går till monumentet. Ett restaurangbygge som visar hur konstigt de röda, (S+V), prioriterar. ”Hellre en restaurang för kommunalskatten än att satsa på vård, skola och omsorg”. Eller som barnet i sagan ropar: "Han har ju inga kläder på sig!" 
Vi i Alliansen i Oxelösund säger samma sak: Kejsaren är naken!
Oxelösund kan så mycket bättre!