Kommer kvinnokliniken och BB att finnas kvar

"Ge Nyköpingsborna ett tydligt besked om att kvinnokliniken och BB kommer finnas kvar på Nyköpings lasarett", skriver insändarskribenterna.

"Ge Nyköpingsborna ett tydligt besked om att kvinnokliniken och BB kommer finnas kvar på Nyköpings lasarett", skriver insändarskribenterna.

Foto: Olof Jonmyren

Insändare2024-03-16 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hej Ulf-Göran och Marie!

Vi socialdemokrater delar all den oro som Marie och hennes kollegor känner inför det här beslutet om kvinnokliniken i Nyköping. Risken är stor att detta blir ett allt igenom dåligt beslut med stora konsekvenser för invånarna i vår del av Sörmland. 

Därför är vi är glada för att du Ulf-Göran lyfter frågan om kvinnokliniken i din krönika. Det är problematiskt att kvinnoklinikens framtid inte debatteras på politisk nivå. I stället gömmer sig styret i form av Moderaterna, Vård för pengarna, Kristdemokraterna, Centerpartiet med stödpartiet Sverigedemokraterna bakom tjänstepersoner som får försvara deras beslut. Vi menar att det måste vara ett politiskt beslut om hur vården i Region Sörmland ska organiseras, inte en fråga för tjänsteorganisationen. I brist på debatt i fullmäktigesalen så måste vi ställa frågan här i stället: 

Kan Lars Lundqvist (Kristdemokraterna), Mattias Claesson (Centerpartiet), Tomas Borin (Vård för pengarna), Malin Karlsson (Sverigedemokraterna) och Christoffer Ökvist (Moderaterna) ge Nyköpingsborna ett tydligt besked om att kvinnokliniken och BB kommer finnas kvar på Nyköpings lasarett?

Vi tror att väljarna vill veta var ni också står!