Kultur i Nyköping – men var är SN

Mindre av komikern Messiah Hallberg och mer Glenn Miller orchestra i SN anser insändarskribenten. Arkivbild

Mindre av komikern Messiah Hallberg och mer Glenn Miller orchestra i SN anser insändarskribenten. Arkivbild

Foto: Alexander Hall

Insändare2024-05-10 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ja, man vet ju inte om man ska skratta eller gråta! Jag tog med min äldre far på en fantastisk konsert med Glenn Miller orchestra på Culturum lördagen den 20 april. 18 stycken fantastiska musiker som bjöd på en otrolig musikupplevelse. Världsklass!

Södermanlands Nyheter tyckte inte att det var värt att skriva en rad. Varken före, under, eller efter konserten!
Däremot slösar SN bläck på "Folkkära humorlegendarer" till en comedy festival. Magnus Betnér kallas för humorlegendar! André Wickström känner vi igen från många tv-program. Evelyn Mok är tydligen komikerstjärna. Messiah Hallberg beskriver sig själv som "sin generations bästa standup-komiker"? Vidare gör tidningen reklam för Henrik Nybloms "kakafoniska dödsdans".

Nu undrar jag om artister måste betala en peng för att nämnas i tidningen? Eller består kulturredaktionen av fjuniga praktikanter som måste läsa av tiktok, snapchat, ansiktsboken med mera för att skriva en text, som de tror att läsarna vill se?

Ja, jag skojar! Jag vet ju att det inte finns någon kulturredaktion på SN längre! Faktiskt undrar jag om det finns några journalister kvar på SN över huvud taget längre. Hallå!

Chefredaktören svarar:

SN har två reportrar som bevakar lokal kultur och nöje. De ger läsarna cirka en artikel per dag i snitt i ämnet. Eftersom våra resurser är begränsade så måste vi förstås välja bort mycket bra i kultur- och nöjesväg och vi försöker hela tiden välja det som vi tror är mest intressant för våra läsare och vi baserar våra beslut på analyser av den digitala läsningen. Det är ingen värdering av evenemanget i sig, bara en värdering av vad läsarna vill ha förmedlat av oss.