Landsbygden behöver sänkningen på bränslepriser

"Så i nuläget är vi som bor på landsbygden tacksamma för sänkningen" skriver insändarskribenten. Arkivbild

"Så i nuläget är vi som bor på landsbygden tacksamma för sänkningen" skriver insändarskribenten. Arkivbild

Foto: Erik Simander/TT

Insändare2024-01-22 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Med anledning av insändare om att SD anklagas för att vara med och sänkt skatter på drivmedel. Och att det enbart är deras ansvar, så vill jag påpeka att det är en regering som beslutat om det. SD ingår inte i regeringen, men de stöder den genom Tidöavtalet och det är ju bra att sunt förnuft fått råda för att landsbygden ska kunna överleva.

22 000 personer bor utanför centrala Nyköping och de flesta av dem behöver bil för att kunna ta sig till arbete, skola och andra aktiviteter. Som boende på landsbygden med över 1 kilometer till närmaste busshållplats och med en åldrande kropp efter 45 år i vården, så är det inte det jag väljer när man åker in för inköp av varor.

Med dagens oframkomlighet i centrum så blir det också att man väljer butikerna utanför centrum. Det lär också bidra till centrumdöden om det kundunderlaget försvinner för centrumbutikerna. I nuläget väljer jag också många gånger att åka till Katrineholm med tanke på att där har de p-skiva i centrum och även det är en kostnad i Nyköpings centrum.

Så i nuläget är vi som bor på landsbygden tacksamma för sänkningen och vad jag ser så verkar vi duga för att sätta upp stora anläggningar för solel och vindkraft. Har inte sett många av dessa anläggningar i centrum, även om det finns många tak där. Vill man ha en levande landsbygd så behövs det förutsättningar och inte som Stefan Löven sa att landsbygden behövs för att stockholmarna ska kunna semestra där!