Svar till Per Anderssons insändare "Sörmland har blivit ett verkligt matlän"
Jag beundrar vår landshövding, vårt matkluster och våra lokala producenter i länet som sliter sju dagar i veckan. Jag är också en del av det och hjälper till att bedriva en verksamhet som sysselsätter sommarjobbare och ger besökare möjlighet att njuta av lokala råvaror, lokalt producerade och i liten skala. Vårt café har dålig lönsamhet och ingen möjlighet att ge oss lön som ägare, men vi driver det i förhoppning om att fler och fler skall besöka oss och inse att lokala råvaror är vår framtid.
Sluta fika delicatobollar och Coca Cola, ät lokalt producerad fika och dryck så vi tillsammans kan skapa ett fungerande klimat för våra lokala producenter. Jag är en stolt företagare i Sörmland, jag driver det jag gör i förhoppning om att det ska ha betydelse för framtidens generationer.
Handla lokalt, kräv svenska produkter och gynna din lokala producent. Du som köper lingonsylt från Eldorado för att spara tio kronor sänker den svenska matproduktionen – ingen annan.
Andreas Kviby
Stolt matproducent och företagare i Sörmland