Satsa på actionpark i Oxelösund

Våra ungdomar i kommunen behöver en attraktiv mötes- och samlingsplats utomhus där de kan träffas, umgås och aktiveras tillsammans. Skriver Göran Bernhardsson, KD.

Våra ungdomar i kommunen behöver en attraktiv mötes- och samlingsplats utomhus där de kan träffas, umgås och aktiveras tillsammans. Skriver Göran Bernhardsson, KD.

Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Insändare2020-10-15 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En engagerad förälder och föreningsledare, Peter Ivarsson, skrev ett e-förslag till Oxelösunds kommun: Utveckla betongplattan vid Ramdalens parkering. Att våga investera i Oxelösunds framtid, våra barn och ungdomar, genom att skapa en actionpark på Ramdalen (bmx-cykel, skateboards, kickbikes, med mera).

Våra ungdomar i kommunen behöver en attraktiv mötes- och samlingsplats utomhus där de kan träffas, umgås och aktiveras tillsammans. Betongplattan på Ramdalen är en plats som kan utvecklas till en större actionpark. I Oxelösund skulle kanske den grymma fritidspersonalen på Koordinaten tillsammans med ungdomarna sköta en sådan park (med stöd av kommunen och kanske föreningar). Närhet till Ramdalens sporthall, simhall och idrottsplats är enbart av godo. Har vi råd att inte satsa på våra barn? Kan inte sägas bättre, Peter!

Kultur - och fritidsnämnden har beslutat att ta med förslaget till kommande budgetarbete. Utredningar är inte vad våra ungdomar vill ha. Inte en långbänk heller. De är redan igång. Jag träffade en del av dem söndagen den 27/9 i Ramdalen. Vilket engagemang. Ungdomarna raggar sponsorer. Korpen är beredd att starta en skatefunktion. Ungdomarna är vår framtid! Låt oss hänga på.

Budget 2021 är inte tagen ännu. Det finns tid för investeringar redan till 2021 om majoriteten (S+V) vill. 
Alliansen föreslår pengar till 2021. Hellre en actionpark för några miljoner till ungdomar än 22 miljoner till restaurang Läget. Där kommer nog inte att finnas så många ungdomar. Som Peter Ivarsson skriver: ”Har vi råd att inte satsa på våra barn?”