Återigen ett ­tillrättaläggande …

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Landstinget Det känns trist att återigen behöva skriva ett tillrättaläggande på en insändare från Vård för Pengarnas Anders Mansten.

Den här gången skriver han att det finns planer på att lägga ned förlossningen, intensivvårdsavdelning och dagkirurgisk operationsavdelning på Nyköpings lasarett. Detta stämmer givetvis inte!

Sedan raljerar Mansten över de byggplaner som han själv varit med att besluta om. Jag är övertygad om att de allra flesta sörmlänningarna, inklusive våra medarbetare, tycker att det är bra att våra sjukhus byggs om och ­moderniseras. För Nyköpings lasarett innebär det bland annat att vi får en ny akutmottagning och en ny akutradiologi. Medicin-, kirurgi-, urologi- och ortopedmottagningarna samlas på ett mottagningsplan samt att en toppmodern operationsavdelning byggs.

Detta kommer inne­bära en ökad tillgänglighet för ­patienterna och en bättre­ ­arbetsmiljö för våra med­arbetare.

Jacob Sandgren (S) Personallandstingsråd

Läs mer om dessa ämnen

Insändare
annons

Mest delat denna vecka