Att börja en resa

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Träning Hösten 2017, efter ett personalmöte, så ville min chef tala enskilt med mig.

Min chef hade ett förslag till mig, som kom av att den styrande majoriteten i Oxelösunds kommun avsatt pengar för att försöka få ner sjukfrånvaron bland oss anställda. Förslaget var att under sju veckor, få träna på arbetstid, en dag i veckan med ledare i 90 minuter.

Jag valde ganska snabbt att tacka ja.

Bakgrunden till förslaget för mig personligen var att jag har, som de flesta inom vården, blivit skadad av tunga lyft, trånga miljöer etc. Och som vårdpersonal när man får ont så i bästa fall så stannar vi hemma några dagar eller så trycker vi i oss ett par Alvedon och kör på igen eller så kör vi en kombination av det. Vi behandlar bara symtomen men vi tar oftast inte tag i problemen.

Den 7 november satt jag på Medley här i Oxelösund och funderade på vad jag gjorde där egentligen? Jag har tränat förr, dvs innan och en tid efter jag träffade flickan som blev min fru men det var minst 15 år sedan. Nu satt jag där med nyinköpta träningskläder som helt ärligt inte satt särskilt bra på mig men jag satt där! Det började med att vi fick information om vad de närmaste veckorna skulle handla om och därutöver så skulle vi få ett tillfälligt träningskort så vi kunde träna på vår egen tid mellan “lektionerna”.

Efter att ha gått på 6 av 7 lektioner och tränat själv minst 2–3 dagar i veckan så var både de 7 veckorna och min tid på medley slut.

Men jag hade bestämt mig att fortsätta att träna för min egen skull så ett par dagar innan jul så skrev jag in mig på Puls & Träning här i Oxelösund och där kör jag nu ett par dagar i veckan.

Jag vill med denna text tacka de modiga politikerna i majoriteten vi har här i Oxelösund som ser vikten av att ha en frisk personal. Och jag vill också tacka min chef som gav mig denna chans att starta resan som ger mig styrkan att fortsätta jobba som undersköterska i världens bästa jobb, nämligen hemtjänsten.

Jonas Widegren Undersköterska

Läs mer om dessa ämnen

Insändare