Bra klimat för företagare i Trosa

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Företagsklimat Jag erfar med glädje att det numera, enligt media, är bra företagarklimat i Trosa. Det har vi alla glädje av. Annat var det i slutet av 1900-talet.

Min strävsamme österbottniske svärfar hade en liten plastfabrik i staden. Han gjorde alltid rätt för sig och låg aldrig någon till last. Ändå fanns det ortsbor som gick in för att plåga honom.

De flesta var givetvis vänliga men det fanns hela tiden de som ville förstöra för honom.

Jag såg ett övergrepp, iscensatt av en kommunanställd, som var helt makabert. Min svärfar blev hånad, det sparkades på produkter och det urinerades framför honom. Min svärfar ville inte att vi i släkten skulle agera. Han skämdes för att han blev utsatt och ville inte att ortsborna skulle få veta om något. Några förövare bad senare om ursäkt och är förlåtna men det finns fortfarande en och annan som bör skämmas. Jag sätter stort värde på det numera goda företagarklimatet.

Lars-Lennart Andersson

Läs mer om dessa ämnen

Insändare
annons

Mest delat denna vecka