Du är viktig för kyrkan!

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Kyrkovalet Den 17/9 är det kyrkoval. Låt inte det här ­valet bli ett bortglömt val, utan ­utnyttja din rättighet att ­rösta och påverka! Svenska kyrkan­ är byggd på demokrati, och ­beroende av människors ­engagemang. Du som medlem i Svenska kyrkan får rösta på de grupper och personer som ska representera dig och driva de frågor som påverkar kyrkans verksamhet och framtid, på lokal, regional och nationell nivå.

Du kanske undrar varför du ska rösta? Även om du inte är aktivt troende eller en frekvent kyrkobesökare så finns kyrkan där i bakgrunden för de flesta människor. Vid dop, konfirmation, bröllop och begravning naturligtvis, men också som en resurs när en kris inträffar, i ditt eget liv eller i samhället, då kyrkan är ett stöd och en trygghet. Kyrkan är även viktig som kulturbärare och fastighetsägare. Alla kyrkans egendomar måste förvaltas etiskt, ekonomiskt och miljömässigt försvarbart, för att bevaras till kommande generationer.

DIN röst påverkar hur ­kyrkoavgiften används, nu och i framtiden!

I din församling kanske det finns en nomineringsgrupp utan politisk förankring, som i Rönö församling där vi valt att låta det personliga engagemanget ersätta partipolitiken. På listan för ”Framtiden i Rönö” finns 31 namn, 31 unika personer som valt att engagera sig som förtroendevalda i en församling där alla ska känna sig välkomna. I Rönö finns det i år en nomineringsgrupp till, SD. De har ett namn på sin lista. Om SD får stor andel av rösterna får det konsekvensen att det blir tomma platser i kyrkofullmäktige. Om vi är många som röstar på söndag kan vi undvika detta! Du vet väl om att du kan förtidsrösta (även på söndag) i alla församlingar, oavsett var du bor? Ta bara med ditt röstkort (om du förlorat det finns möjlighet att få ett nytt).

Din röst väger tungt i kyrkovalet, var med och påverka vilka som ska styra, och ge dem samtidigt ditt stöd!

Regina Ericson Framtiden i Rönö (kyrkofullmäktige) och Borgerligt alternativ (stiftsfullmäktige)

Läs mer om dessa ämnen

Insändare
annons

Mest delat denna vecka