En flotte i stället för brygga

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Allemansrätt Har följt artiklar om strandskydd, allemansrätt och hemfridszon. Ganska ­intressant och givande. Men det finns också andra sätt att få ha sin ”brygga” i fred. Jag har en flotte, rejält stor. Med mark­ägarens goda minne har jag förtöjningar mot land, och tillåtelse att ligga på vattenområdet.

Jag har en landgång mot en närliggande privat brygga, för att gå av/på bekvämt. På flotten har jag tillverkat bord och ­soffor, och har en del andra mysmöbler och lådor för dynor mm. Ändå finns det gott om utrymme för familjen och vänner att bada och sola.

Man kan ju förledas att tro att det är en brygga. Men så är det inte, utan en flotte, som juridiskt sett är att jämställa med en båt, och till en båt har inga obehöriga tillträde. Faktiskt ganska skönt att inte behöva deltaga i debatten om privata bryggor och rätt för andra att utnyttja.

Trevlig sommar, (och solen kommer snart tillbaka).

ej öbo

Läs mer om dessa ämnen

Insändare