Fisken från Oxelösund värnar om hemlösa och psykiskt sjuka.

Fisken: ”Mitt hjärta gråter för de utsatta”

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Psykvård Tv visar i dagarna om hemlösa. Även läget för dom psykiskt sjuka har belysts. TV4 kommer åter att belysa dom funktionshindrades situation. Dessa tre grupper borde vara högsta prioritet hos våra politiker. Tyvärr är det inte så. Tvärtom försöker man tiga ihjäl problemen. Kan lägga till fattigpensionärer också. Eftersom det drabbar främst kvinnor så läggs locket på helt. Politiken pratar hellre om höghastighetståg o mer pengar till försvarsmakten o polisen. Det behövs säkert men borde inte hemlösa få mer plats i debatten. Ska det vara så svårt att bygga modulhus med små ettor så att ingen behöver leva hemlös?

Om vi bygger järnvägar för 250 kilometers fart sparar vi mycket pengar. Människor måste väl vara viktigare än statussymboler, eller? Som sagt mitt hjärta gråter över hur Sverige ser ut idag. Ett samhälle är inte starkare än sin svagaste länk. Vi är olika allihopa men har samma grundbehov. Hatet måste besegras av Kärlek. KRAM!

Roland Fisken Karlsson

Läs mer om dessa ämnen

Insändare