Att få skräpet lämnat till den kommunala soptippen blev en dyr historia.  FOTO: JOHAN KARLSSON

Kommunen vs åttioplussare

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Politik Vi är ett par på åttio plus som bor på landet i Trosa kommun. Har som alla andra små vardagsproblem att brottas med. Nu var det skräphörnan på tomten som hade vuxit sig stor och syrenen som hade tagit stryk av den konstiga vinterns växlande väder. Vi bestämde oss för att ta hjälp av ett litet hemtjänstföretag för att bli av med kasserade trädgårdsmöbler och annat bra att ha skräp. Riset från syrenen ville vi inte heller ha liggande.

Med detta gjort är vi 3 140 kronor fattigare och en erfarenhet rikare. Hälften av pengarna vi pungade ut med gick till det lilla företaget som gjorde jobbet. Den andra hälften gick till det stora företaget som tog emot vårt skräp på kommunens soptipp.

Misstaget var att vi tog hjälp av det lilla hemtjänstföretaget. Mannen därifrån gjorde ett bra jobb. Men om vi själva lastat skräpet och riset på släpkärra och kört till tippen hade det ­varit gratis där. Tyvärr har vi har varken tillräcklig ork, släpkärra eller krok på bilen. Så får vi prova andra lösningar för våra skräpproblem fram till kommunalvalet 2018, då vi hoppas på maktskifte i kommunen.

En större förlorare än vi är det lilla hemtjänstföretaget­ som får betala sin mäktiga­ konkurrent för vårt avfall på den kommunala tippen. Det kan också bli så att miljön är en ännu större förlorare.

Inger och Ingvar Lager

Läs mer om dessa ämnen

Insändare