Länge leve solidariteten!

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Medmänsklighet Ibland verkar det som om solidariteten är på väg att försvinna hos mänskligheten, men så dyker det upp en tragisk händelse.

Det hände i veckan som gick. En 21-årig kille som växt upp i Brandkärr har drabb­ats av en svår sjukdom. Den svenska sjukvården har färdigbehandlat honom, men i Tyskland finns en liten möjlighet att han kan bli botad. Behandlingen i Tyskland kostar 400 000 kronor.

Hans familj och vänner startade en insamling på ­Facebook. Ungdomar i Brandkärr startade en enorm spridning av inlägget och donerade pengar, och med stor glädje kunde vi se att man uppnådde de 400 000 kronorna på mindre än två dygn.

Då kan vi konstatera att solidariteten lever än! Denna händelse berörde ungdomarna och andra Brandkärrsbor så djupt. Det var även andra människor som donerade pengar, men det var avgörande att hela Brandkärr mobiliserade för att dela inlägget på olika ­sociala medier, och på så sätt visa sin solidaritet.

Det händer ibland tråkiga saker i Brandkärr, men när det händer ställer människor upp. Det finns så mycket styrka och solidaritet här som bör tas tillvara. Det är väldigt lätt att ett område får en negativ självbild, och därför tycker vi att det är på plats att lyfta upp denna enormt solidariska handling.

Monica Ceesay Marco Venegas Boende i Brandkärr

Läs mer om dessa ämnen

Insändare