Insändaren rör upphandlingen kring Bo i Nyköping-kampanjen.  FOTO: SANDRA NORDIN

Lokala företag verkar rädda för repressalier

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Kommun I fredagens SN går Nyköpings reklambyråer ut under rubriken ”Reklambyråer: Upphandlingen var riggad”. Samtidigt törs ingen av dem, förutom Susanne Glemme, uttala sig i tidningen med namn eftersom de befarar: ”att det skulle ligga dem i fatet om det blir en ny upphandlingsrunda av Bo i Nyköping-kampanjen och andra reklamtjänster”.

Vad är det för styre vi har här i Nyköping, när lokala företag är rädda för att drabbas av repressalier av den egna kommunen om de uttalar sig i den lokala tidningen? Urban Granström (S) verkar ha omgivit sig med en liten klick maktfullkomliga tjänstemän som styr och ställer i kommunen efter eget gottfinnande och som håller varandra om ryggen och straffar alla både inom och utanför kommunen som vågar ifrågasätta dem.

Som boende i Nyköping blir man bara ledsen att det skall behöva gå så långt att man måste skriva en sådan här insändare. Nyköping förtjänar bättre!

Mitt Nyköping

Läs mer om dessa ämnen

Insändare