Märklig matematik kring ridsportanläggning

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Ridsport En undran bara, när Bullersta fanns och drevs av NRS (Nyköpings Ridsällskap), så ansökte de om ett bidrag på 400 000 kr för att undgå konkurs. Kommunen sade nej och det blev konkurs och Nyköping blev plötsligt en stor barn- och ungdomsverksamhet (jodå, många vuxna också) fattigare.

Stallet, ridhusen, rid­banorna, hagarna och markerna fanns, en gång kommunala men sedan skänkta till ridskolan. Nu vill kommunen projektera för en ny ridskoleanläggning till en kostnad av 4 miljoner, och till en uppskattad kostnad på dryga 90 miljoner bygga upp stall, ridhus, hagar och marker lämpliga för ridskola.

Ok, har jag förstått det rätt, 400 000 kr gick inte att sponsra ridskolan med, men nästan 100 miljoner går jättebra? Eh, är det någon mer som undrar över denna matematiska ­ekvation ...?

Som kuriosa kan nämnas att det gick jättebra att hosta fram 500 000 till den glada pridefesten som varade bara en helg, men alltså inte 400 000 för pågående verksamhet som sysselsätter och gläder så otroligt många unga och gamla! (Har absolut inget emot ­Pride, värnar verkligen allas rättigheter, men förstår inte varför det kalaset behövde vara så dyrt?) Gissar att Pride stärkte varumärket Nyköping, som kommunen vill saluföra i storstaden, men det kunde även en fungerande ridskola ha gjort. Om de hade fått hjälp att få vara kvar. Till en kostnad av 400 000 kr i stället för 100 miljoner ... men vad ­begriper jag?! Jag är varken ekonom eller politiker.

Tanja Lokamo

Läs mer om dessa ämnen

Insändare