”Miljöpartiet de salta” – inte okej att salta cykelvägarna

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Politik Miljöpartiet är inte längre de gröna utan de salta och gråa. Denna vinter har Miljöpartiet och kompani vräkt ut stora mängder salt på de kommunala cykelvägarna. Det ­motsvarar att man har dumpat åtskilliga tusentals paket vanligt koksalt i naturen och låtit saltet sakta sippra ned för att sedan försalta grundvattnet. Sandningsgrus, däremot, kan sopas upp och återanvänds.

Kommunen har ingen aning vilka konsekvenserna blir för växt- och djurliv längs de många dikesrenarna vilka fram tills nu varit en refug för gamla ängs- och hagväxter. Miljöpartiet har onekligen gått från att vara de Gröna till att vara de Salta. Ett praktexempel på okunskap och rent förakt mot naturen.

I lördagens SN kunde vi läsa om Miljöpartiets nästa käftsmäll mot miljön. Miljöpartiet ingår ihop med sina partners ett miljonkontrakt med Ryanair, trots att alla vet att flyget är det sämsta transportmedlet ur miljösynpunkt. Kommunens resurser behövs dessutom här i Nyköping och behöver inte skickas till Irland. Skäms Miljöpartiet!

Vad ni än gör i höst, rösta aldrig på MP för miljöns skull.

Lars Fredriksson lärare och tidigare miljöpartist

Läs mer om dessa ämnen

Insändare