En ridsportanläggning är inte lika med en subventionerad uppställning för hästägare. Det är så mycket mera, skriver insändarskribenten.  FOTO: SANDRA NORDIN

Nedvärderande om ridsporten

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Replik Till signaturen Skattebetalare och röstberättigad: din insändare tycker jag nedvärderar ridsporten och dess utövare.

Helt okej att hålla ögonen på den ekonomiska ­aspekten och planläggningen av en ridsportanläggning men en sådan är inte lika med en subventionerad uppställning för hästägare. Det är så mycket mera. Du behöver inte vara hästägare för att nyttja en ridsportanläggning. Ridskoleverksamhet är viktig för både barn, ung­domar och vuxna (läs gärna ­Johanna Friebergs insändare, tisdag 6/2) och omfattar­ så ­väldigt många fler samhällsbyggnadsintressen än ­frimärks-, bridge-, dans­klubbar sång­körer mm.

Gunilla

Läs mer om dessa ämnen

Insändare