Nyköpings-bor, ni ­saknar stil

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Nyköping Till alla Nyköpingsbor med omnejd. Vad är det för fel på er? Jo, ni saknar stil. Stil innebär; Att man bjuder på ett leende, ett hej och några vänliga ord för att man mött en person innan.

Det betyder inte: Att personen måste vara släkt sedan tre generationer. Att ni måste känna varandra sedan förskoletiden. Att ni måste tillhöra samma samhällsklass. Vi är medmänniskor i en global värld, inse detta NU! Man blir inte arg sur eller kränkt av att någon;

Byter jobb

Byter skola

Byter livsstil Utan man frågar snällt hur det går och kanske önskar denne lycka till. Hajjar ni?

Samt om man jobbar i butik eller med kundrelationer så ser man glad ut, ler och säger vänliga ord även då. Och har man en sur kollega som varit av ­Nyköpingssläkt sedan gästabudstiden, ja då är man ännu gladare så denne fattar att det är dags att vakna upp!

Och förresten :Det går att bjuda hem någon på fika utan att man är släkt eller ingift släkt och bägge kommer från Vrena! Inse detta nu hörrni!

Stockholmskan

Läs mer om dessa ämnen

Insändare
annons

Mest delat denna vecka