Om parkering för anhöriga vid utspring för gymnasiet 15 juni

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Replik Hej Hans! Tack för din fråga om parkeringssituationen. Precis som du skriver så sker utspringet för gymnasiestudenter i år från den nya byggnaden vid Gripen för samtliga klasser. Det finns många parkeringsplatser i skolans närområde, men det kan ändå bli svårt med parkering när många människor samlas. För anhöriga som har svårt att gå längre sträckor rekommenderar vi därför att man är ute i god tid och att man släpper av anhöriga vid ­skolan och sedan parkerar.

Det är skolavslutningar på många ställen runt om Nyköping samtidigt och många kommer att besöka Gripen, centrum och Vallarna denna dag, för ­allas säkerhet och trivsel är det bra om annat färdsätt kan väljas. Vi vill uppmana alla som har möjlighet att lämna bilen hemma.

Under skolavslutnings- och studentdagen 15 juni kommer vissa gator i Nyköping att vara avstängda under vissa ­tider, vilka det är hittar du information om på Nyköpings kommuns webbplats:

https://nykoping.se/ och sök skolavslutning så hittar du ”Skolavslutning och Student 2018”

Skolledningen vid Nyköpings gymnasium

Läs mer om dessa ämnen

Insändare