Mat för gamla magar

Övrigt2019-02-18 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Maten Den 15 november övergick matlagningen till äldreboenden i Nyköping till kommunen. Från första dagen märkte många pensionärer att en stor försämring hade skett. Efter tre månader så kanske något blivit bättre men mycket konstigt har vi fått vara med om under vintern. Blodpuddingskivorna är 5 mm tunna och när man ska skära dem får man associationer av gamla skor. Är det läder jag tuggar?

Köttfärs brukar man inte kunna misslyckas med så de här svarta klumparna måste vara något man hittar i skogen. De kan heta färsbiffar, Lindström eller köttfärslimpa som jag älskar. Korvgrytan kan man väl inte klaga på. Hoppsan är det någon som har sett cayennepepparburken?

Janssons frestelse, rökta prinskorvar och ägghalvor är gott vid jultid men när en gammal mage ska gå och lägga sig, som vi gör ganska tidigt på grund av våra olika krämpor och frivilligt, då känns det inget vidare och sömnen infinner sig inte.

Efterrätterna är alltid goda! Skonsammare mat tack!

En vilsen själ

Läs mer om