Vi vill utveckla matproduktionen

Övrigt2017-07-08 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik Angående Per Karlstens debattartikel i SN 3/7. Ibland kritiseras Sverige för sin omfattande byråkrati och sina krångliga regler. Med glädje kan vi dock konstatera att det är långsiktighet och medvetenhet som har bidragit till att stärka vårt lands produktion av hälsosam mat och dryck.

I vårt län vill vi ta tillvara det goda rykte Sverige har i internationella sammanhang, vad gäller ren mat. Vi vill därför gärna fortsätta att utveckla den sörmländska mat- och dryckesproduktionen. På Länsstyrelsen gör vi det bland annat genom landsbygdsprogrammet, åtgärdsprogram för miljömål och genom det länsgemensamma projektet Stolt mat i Sörmland. Inget är förstås så bra att det inte kan bli bättre. Medvetna och välinformerade konsumenter gör kloka val och konsumentmakten är stor. Vi välkomnar det engagemang som Per Karlsten visar i sin debattartikel i SN den 3/7. Däremot vänder vi oss mot den bild som förmedlas, att giftig mat produceras i vårt län.

Liselott Hagberg, Landshövding Ulrika Lundberg, Landsbygdsdirektör

Läs mer om