• Under skolavslutningen är det svårt att hitta ... Foto:
  • ... parkeringar i Nyköping. Det är galet att då springa runt och utdela parkeringsböter, tycker insändarskribenten. Foto:
1/

Parkeringseländet i Nyköping

Insändare
annons

Nyköpings kommun och parkeringar är ett riktigt lågvattenmärke.

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

På skolavslutningsdagen var det enormt många föräldrar och mor- och farföräldrar i staden, för att i glädje fira med sina telningar som slutat skolan. Trevligheterna fick ett bittert efterspel när de kom till bilen för hemfärd och hade fått en dubblerad parkeringsbot. En sådan här dag med otroligt mycket folk och bilar finns det inte på kartan att de ordinarie parkeringsplatserna förslår, man försöker sålunda komma undan med bilen där det finns möjlighet utan att därför parkera farligt eller störande, det uppmärksammar nu kommunen som en suverän affärside och skickar ut parkeringsbolaget på en extra petig runda. Smart, fick ni in 1000 felparkerare? En miljon kronor som i en liten ask. Detsamma händer när stora evenemang sker på Rosvalla, till exempel släktforskardagarna häromåret när man skämde ut Nyköping inför släktforskarentusiasterna från hela Sverige.

Vill man till varje pris få kommunens invånare i ytterområdena och turisterna att undvika staden?

Själv har jag på kort tid råkat ut för 500 kronor i böter när jag parkerade och intog en måltid på gamla tennishallen, jag hade snyggt och prydligt lagt parkeringsbiljetten innanför vindrutan men se den gällde bara 5 meter till vänster om bilen, där jag stod var det ett annat parkeringsbolag!? Jamen hur svårt kan det vara, att komma överens om samma parkeringsbolag i hela staden. Men det är ju klart: ytterligare en smart affärside som genererar pengar. Ytterligare en 500 kronors fadäs, på östra Bergen där hyresgästerna ­alltid har parkerat gratis på sex platser på en liten gårdssnutt. Tre av platserna blev parkområde, för de andra tre sattes en ny skylt upp som bara är synlig när man svänger in öster­ifrån, inte om man kommer västerifrån där jag kom. OK man ­sätter upp skylten och lappar de tre bilarna, hur ful får man vara, men affärsiden är smart.

Oxelösund däremot har som affärside att vara välkomnande inför gästerna, de lär få fler gäster framöver.

Uffe Myrman

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingInsändareTrafik
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka