Politik utan ansvar?

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Politik I SN fredag den 25 maj finns en artikel i vilken det sägs att Nyköpings kommun får betala en straffavgift om 876 000 kr. Det handlar om en man som beviljats LSS-boende men där kommunen dröjt 18 månader med att få fram ett sådant boende. Det är inga ”småpengar” det handlar om när det gäller straffavgiftens storlek. Ändå väljer – enligt SN – den styrande majoriteten, representerad av vård- och omsorgsnämndens vice ordförande Helena Dahlström (V), att säga ”det inte är en politisk fråga utan en ren verksamhetsfråga”.

Så fungerar alltså den s.k. ­Nyköpingsmodellen i dag. De styrande politikerna gör aldrig fel utan det är alltid ”verksamheten” som inte fungerar! ­Ingen politiker tar ansvar!

Vi liberaler i Nyköping vill avskaffa den ansvarslösa politik som Nyköpingsmodellen representerar. Vi kommer att driva den frågan i höstens valrörelse. Det är alltså dags att rösta på ett parti som vågar ta ansvar även för fel och brister!

Patrik Ivarsson (L) Bo Arvidsson (L) Liberalerna i Nyköping

Läs mer om dessa ämnen

Insändare