Varför nämns inte Björnlunda, Stjärnhov och landsbygden i Gnestas årsredovisning, under pseudonymen Gåsingebo. Foto: Maria Gustafson Danielsson

Så gick det för Gnesta tätort 2016

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Landsbygdsutveckling Häromdagen delades en årsredovisning för Gnesta ut till alla hushåll i kommunen.

Här redovisas bland annat avslutade, pågående och framtida projekt.

– Östra Storgatan (Zzzzz)

– Byggnationer och nytt bad vid Frösjön

– Projektering i Norra Vackerby

– Freja Bad och Gym

– Skillingavallen

– Ny sporthall

Men vi andra då? ..... var min första tanke. Det hade väl varit lite klädsamt ändå att nånstans nämna Björnlunda, Stjärnhov och landsbygden? Det vill säga områden där en ganska stor del av kommunens skattebetalare bor.

Är det helt enkelt så att inget finns att berätta? Inte ett enda storstilat projekt?

Ser att Laxne ska få ny avloppsledning, men det var visst allt.

Turist- och besöksnäringen som anses bli allt viktigare finns inte med alls. Inga satsningar där. Inte ett omnämnande ens. Men Skottvångs gruva som är Gnestas största turistmål ligger ju långt långt borta från huvudorten. Och hela Åkers Bergslag med sina smultronställen. Och alla kultursatsningar i vackra Stjärnhov. Och väg 223, med sina välbesökta och omskrivna utövare i bland annat Björnlunda. Men, men, den vägen passerar ju inte ens själva Gnesta!

3 kr och 46 öre av hundra skattekronor går till kultur och fritid. Det skulle verkligen vara intressant att se hur många ören av dessa som går till kulturen. För det verkar ju som om sportanläggningar alltid prioriteras. Om så är fallet så finns ju I Laxne en finfin gymnastiksal i den nu nedlagda, nästan nya skolan. Kanske något att satsa på och vidareutveckla?

En eloge dock till den som lägger ut Axplocket på Gnestas hemsida. Där får evenemang i hela kommunen vara med. Och det gör att jag ibland nästan kan känna mig som en Gnestabo!

Gåsingebo

Läs mer om dessa ämnen

Insändare
annons

Mest delat denna vecka