Sverigedemokraterna står inte på vanligt folks sida

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Politik I dag röstar Sveriges riksdag om regeringens förslag att begränsa vinsterna i välfärden. Sverigedemokraterna sa i valrörelsen 2014 att de ville begränsa vinsterna i välfärden och till och med förbjuda dem i skolan. Efter några middagar med svenskt näringsliv blev de andra tongångar och nu försvarar de privata bolagens rätt att ta ut obegränsat med vinst ur välfärden.

Sverigedemokraternas högerpolitik drabbar undersköterskor, lärare och alla andra som jobbar i välfärden. Undersökningar visar att en undersköterska i privat driven äldreomsorg i snitt tjänar 1800 kr mindre i månaden och att under 2015 så försvann 4,7 miljarder kronor i vinster. De motsvarar 10 000 nya undersköterskor eller 9 500 nya förskolelärare.

Sverigedemokraterna har återigen visat att de inte är ett parti för vanligt folk, då ­majoriteten av de svenska folket är emot obegränsade vinstuttag ur välfärden. Det är ­viktigt att vi ställer Sverige­demokraterna till svars för detta svek gentemot den svenska välfärden och den svenska befolkningen.

Jonathan Brash (S)

Läs mer om dessa ämnen

Insändare