Till alla hjältar som står upp för vår demokrati

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Politik Tack Olof Jonmyren, politisk redaktör på SN för att du 9/2 står upp för vår demokrati genom att kommentera Thom Zetterström där han beskriver SD:s mörka historia som en myt och försöker tvätta bort partiets nazistiska rötter.

Tack alla människor som med mod och civilkurage står upp för vår demokrati varje dag och står upp mot vardagsrasismen då den smyger sig in i offentlighetens ljus.

Tack alla människor som inte delar upp samhället i ett ”vi och ett dom”, som med all kraft försöker ena landet i det stora och i det lilla.

Tack alla människor som ser de utmaningar vi har långsiktigt, som vågar titta på orsak och verkan, som inte ser allt i svart och vitt och skyller på någon annan.

Tack alla människor som sprider ljus och kärlek i vårt land och tar bort det mörker som vissa använder i politisk propaganda för att söndra och splittra landet. Vi är alla människor som kommit en kort tid på jorden. Låt oss förvalta den tiden med kärlek, ljus och omsorg om våra medmänniskor.

Tack Olof Jonmyren och alla ni andra som står upp i en tid då ibland mörkret tar över. Ni är de sanna hjältarna i en tid då vi tillsammans skriver historia.

Annelie Danling Brash

Läs mer om dessa ämnen

Insändare