Här, på Öster i Nyköping, vill Enskilda helst ha sin 6-9-skola. FOTO: SANDRA NORDIN

Undrar hur Nyköpingsån är bra för eleverna

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Skola Enskilda är en mycket omtyckt gymnasieskola i Nyköping med synnerligen gott renommé. Ägarna fick under 2017 klartecken att utveckla sin verksamhet som de nu önskar förlägga till SN:s tidigare lokaler på Öster i Nyköping. I ett debattinlägg i SN presenteras en rad fördelar med att starta en 6-9-skola i byggnaden, som exempelvis att läget vid ån tillför pedagogiska vinster.

Kan Enskildas talespersoner utveckla denna tes något, så vi som inte är så insatta i frågan förstår den pedagogiska vinsten i att cirka 300 elever ska röra sig kring Nyköpingsån under skoldagen?

Är det studier av vattnet eller djurlivet i och runt ån som är en pedagogisk vinst för eleverna eller något annat? Elever i årskurs 6 och elever på gymnasiet har mycket olika behov av skolgård, är inte risken stor att gatorna i centrum blir en attraktiv skolgård för dessa elever?

Tacksam för svar.

Pedagog

Läs mer om dessa ämnen

Insändare