Tidigare Oxelösundspolitikern Dennis Nilsson vill peppa Dag Bergentoft (M) och hans kollegor i Alliansen.  FOTO: MAGNUS GRIMSTEDT

Utflyttade Nilsson: ”Orka nu, Alliansen i Oxelösund!”

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Valet På valnatten satt jag utomsocknes i Stockholm och uppdaterade valresultatet för Oxelösunds kommun. ”Låt det bli så att majoriteten efter alla dessa år inte får majoritet!”, satt jag och hoppades. Sista valdistriktet att räknas in var Dalgången. 50.5 procent fick tillslut den röda majoriteten i Oxelösund.

Ett uselt resultat för dem, ett önskvärt resultat för oppositionen. Nu tvingas majoriteten till stordåd politiskt, vilket skulle gynna kommuninvånarna, samtidigt man blir väldigt ömtåliga för eventuella interna konflikter inom (S) och (V).

Jag som utflyttad höger-oxelösundare hoppas nu innerligt att Alliansen i Oxelösund fortsätter att orka, för ­valet 2022 kommer bli en ­riktig rysare. En ny skola har då byggts (?), förhoppningsvis har LOV blivit en tydligare valfråga och Oxelösund har blivit allt mer höger.

Kom igen nu Alliansen, orka opposition fyra år till!

Dennis Nilsson liberal väljare

Läs mer om dessa ämnen

Insändare