Vad är det för fel på Nyköpingsborna?

INSÄNDARE
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Nyköping, staden där ett bindande kontrakt inte gäller, där ett handslag inte betyder något, där ett muntligt avtal är glömt på ett par sekunder – Nyköping! Jag kan jag inte förstå att så många konstiga människor har samlats på ett enda ställe?

Har staden lillebrors­komplex till Stockholm?

Som Skåning är Nyköping ett annat land där ingen skrattar, där ingen säger vad de tänker. Jag har varit bosatt i ett stort antal städer, i Sverige och utomlands, men varje gång jag befinner mig i Nyköping, där jag delvis är boende, blir jag alltid lika förbannad.

Vad är det för fel på folk här uppe?

Jag har försökt driva igenom olika projekt, har hyrt lokaler för olika affärsrörelser m.m. Men inget har fungerat. Kontrakt har ändrats, muntliga avtal gäller inte osv. Men varje gång jag reser till Skåne försvinner krampen, man kan andas igen. Allting är betydligt lättare i söder, där världen ­börjar.

­Rantz. Skåning.

Läs mer om dessa ämnen

Insändare
annons

Mest delat denna vecka