Vad har egentligen näringslivs- chefen Maria Karlsson gjort?

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Kommunalt ”Ägnar hela dagen åt Eberspächer”, säger Maria Karlsson. Men vad har hon gjort alla dagar sedan 2016, då det blev känt att kontraktet med Daimler skulle gå ut. Var är hennes dagliga underhandskontakter med företagen? Tydligen bättre med en prenumeration på SN åt Urban Granström än ett stort näringslivskontor för att få senaste nytt om företagen.

Och till vilken nytta är nu den näringslivsstrategi man ägnat så många timmar åt? Och hur går det med nya företag till Nyköping?

Eskilstuna, Flen och Katrineholm får beröm av Svenskt näringsliv. Både Eskilstuna och Katrineholm har lockat till sig Amazon.

Varför inte Nyköping med sitt bästa läge? Kommunen ger varje år miljoner till före detta Onyx numera Nyköpingsregionen för att få hit nya företag. Var är resultatet? Nyköping sjunker för varje år i Svenskt näringslivs ranking. Nu förstår vi varför.

Kanske skulle Maria Karlsson ägna mer än EN dag åt Eberspächer. Det är många familjer som drabbas.

Man blir ledsen

Läs mer om dessa ämnen

Insändare