Enligt insändarskribenten har föräldrar fått ett brev från Enskilda med frågan hur de ställer sig till att ha en skola i Brandkärr. FOTO: JENS ALVIN

Varför anta att Brandkärr är ett problem?

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Skolpoltik Att Enskilda får möjlighet att starta 6–9-skola i Brandkärr är otroligt bra. Ur miljö­synpunkt, 400–500 elever behöver inte köras in i centrala Nyköpings redan trafiktäta centrum. Parkering, cykelställ och underbar skolgård med bland annat fin fotbollsplan finns redan. Närhet till Ekensbergs grönområde. Kort promenad mellan gymnasiet och Brandkärrsskolan kan inte ge problem större än vinsterna. Fina lokaler som kräver mindre ombyggnation.

Varför har föräldrar med barn i kön fått brev med frågor om hur vi ställer oss till denna lösning? Varför skulle några vara negativa till Brandkärrsskolan? Jag tror alla föräldrar tycker att integrationsaspekten är så viktig att de applåderar förslaget, som kan leda till en mer mångkulturell skola.

Möjlighetstänkare

Läs mer om dessa ämnen

Insändare