Vilken verklighet vill vi ha?

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Replik Angående repliken av Lars Blomqvist 13 juni. Jag pratar om en verklig dröm och sanning som vi alla bär inom oss, som det minsta barn kan förstå. Tills någon säger att ens känsla är fel och det som är fel ska anses rätt.

Ni som går i försvar för detta­ förödande förhållningsätt till vår jord, har trasslat in er i en fälla, en återvändsgränd och ni vet inte hur ni ska komma ur. Jag förstår er ni har ju också­ ­blivit lurade att tro att det är så det ska gå till. Men nu pockar sanningen på och uppdagar sig mer och mer, både inifrån och utifrån, och det går inte längre gömma sig bakom förlegade synsätt.

Jag vet att en förändring faktiskt redan håller på att ske och till och med redan är.

Så till er som känner er trängda och hotade av det som sker. Ni ska veta att det redan finns de som framgångsrikt driver sina gårdar ekologiskt och säkert gärna skulle dela med sig av sina erfarenheter.

Så låt det ske, lugnt och ­metodiskt med en sak i sikte, ett ekologiskt och hänsynsfullt brukande av vår jord i samklang med allt liv!

Varmt lycka till!

Marie Karlsten

Läs mer om dessa ämnen

Insändare
annons

Mest delat denna vecka