Fikonglaze – nej tack.

Krönika2015-12-03 05:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Inspirationen är stendöd. Inte fotoinspirationen alltså, utan "laga mat"-inspirationen. Jag vet inte om det är den här kopiösa mängden av matprogram, matbloggar, recepttips och matklipp från Youtube som folk delar på sociala medier som har gjort att min inspiration har gått in i skafferiet och gömt sig.

Det ska göras "spareribs med fikonglaze" som ska efterföljas av "éclairer med choklad" eller glass av frysta ärtor som jag läste på en blogg någonstans. Vad är ens en éclair?! Och vem gör glass på frysta ärtor? Och vem har ens tid att göra all den här maten från grunden vecka efter vecka? Och måste alla kockar ha ett eget vin?

All detta överdåd har gjort att jag känner mig lite handfallen och jag har fått någon slags prestationsångest över allt som kokar på spisen och därmed är den enda gnuttan inspiration jag hade stendöd. Kan jag inte bara få äta korv och makaroner någon dag? Eller är inte det tillräckligt hippt?

FOTOGRAF sandra.nordin@sn.se 0155-767 87

Läs mer om