Debattkrönika: ”Värdet av att göra sig nyttig”

Krönika

Det här är en krönika. Det är skribentens åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

”Jag var på Arbetsförmedlingen men jag fick inget jobb!” Känns uttalandet bekant? Det speglar delvis synen på arbetsmarknadens funktion och rollfördelning.

Den arbetssökande har en ganska passiv roll i sitt arbets­sökande. Man läser plats­annonser i tidningar eller på nätet och baserar sitt sökande på detta.

Samtidigt visar erfarenheten att de flesta potentiella jobb inte annonseras ut. Det kan till och med vara så att en arbetsgivare inte inser att hen har ­behov av ytterligare en ­anställd.

I de mindre företagen är man ofta fullt sysselsatt med att leverera det man åtagit sig och det finns väldigt lite tid att fundera på utvecklingssatsningar. Detta förhållande ­leder till att möjligheter till flera jobb inte förverkligas.

På olika platser i Sverige har man försökt att hitta en ­lösning på detta genom att ge de arbetssökande verktyg för ett mera aktivt medskapande­ av jobb. Man kan vara entreprenöriell utan att starta ett eget företag!

Mycket kan man lära sig av hur man jobbat med ­projektarbeten på gymnasier och ­högskolor runt om i landet. Ett vanligt angreppssätt har varit att skicka ut två ung­domar till ett litet företag med tillväxt­potential. Man försöker ­sätta ihop ett projektteam bestående av en it-student och en ekonom för att få ett brett ­angreppssätt.

Under en praktikperiod besöker man återkommande företaget­ och intervjuar företagaren och försöker se vad som skulle ­behövas för en expansion. Som avslutning på projekt­arbetet presenterar de två ­studenterna en rapport med förslag på ­åtgärder för att ­företaget ska växa. Det kan gälla vad till ­exempel en datakunnig ung person skulle kunna bidra med för att effektivisera företagets datahantering. Exempelvis ­genom att bättre marknads­föra sig via sociala medier.

Och vilken nytta skulle en senior som anställs kunna bidra med som coach och bollplank åt yngre medarbetare eller till ledningen? Det visar sig ofta att det finns tidigare okända möjligheter som företagaren nu har att ta ställning till. Det kan leda till praktik eller provanställning för att testa idéerna i praktiken.

Om man som utgångspunkt har att mindre företag kan ­behöva hjälp med utveckling och marknadsföring kan man som arbetssökande fundera på hur man skulle kunna bli till en nyttig resurs. För man får inte ett jobb – man för­tjänar det. Man får börja med att ta reda på vilka behov som kan finnas i ett specifikt företag. Sedan får man fundera på hur man själv skulle kunna fylla ut ”resursbristen” och matcha behovet.

För den som vill leva och ­jobba på landet eller på en mindre ort är det en väg att skaffa försörjning att göra sig nyttig. Något som rimligen borde uppmuntras av AF.

Tommy Jansson

utvecklingskonsult, Stigtomta

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

ArbetsmarknadKrönikaNäringsliv
Relaterat